dimarts, 6 de gener del 2009

Fer gnocchi és fàcil

Els gnocchi són unes boletes fetes amb patata i farina que podeu fer a casa sense dificultat. Tot i que potser no seran tan bonics, us quedaran molt més bons que els que poguéu comprar al súper, fets industrialment que pel meu gust queden, un cop cuits, molt gomosos. Sóc de la opinió que tot allò que es pot fer a casa fàcilment no cal compra-ho fet.



500 gr. de patates pelades i cuites. 25 gr. de mantega. 150 gr. de farina. 1 ou cru. nou moscada. sal.

Amb les patates i la mantega féu un puré espès i aboqueu-lo en una fusta de treball. Féu un forat al mig del puré i afegiu-hi l'ou sencer sense batre, la sal i la nou moscada. Afegiu farina a poc a poc i aneu treballant la massa fins que noteu que no necessita més farina. Això serà quan no s'enganxi a la taula de treballar ni a les vostres mans. Com menys farina hi poseu, millor. La massa us ha de quedar consistent per poder fer els gnocchi.

Un cop tingueu la massa a punt, féu boletes allargades d’uns 2,5 cm. de llarg més o menys, enfarineu-les i aneu-les guardant a la taula de treballar. Per coure’ls cal que poseu a bullir força aigua i aneu tirant els gnocchi amb compte; tarden poc en estar cuits, uns 5 minuts; quan flotin en la superfície de l’aigua és que ja són cuits.

Els podeu servir amb la salsa que més us agradi però com són molt bons és amb pesto.
Els gnocchi es poden fer també en comptes de patata amb carbassa, batata, boniato, espinacs. Els gnocchi són com la pasta fresca, admeten ingredients i gustos diferents. Comenceu però amb puré de patates i desprès deixeu volar la imaginació... gnocchi negres, amb tinta de sípia? Amb safrà? Ja ho provaré i us ho explicaré.

Ah! I també es poden congelar si en feu un munt!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...